РИТЪРН с международни изявиРИТЪРН с международни изяви

РИТЪРН с международни изяви

Направихме специална пита с флаговете на България и САЩ!

Как да намерите продуктите РИТЪРНКак да намерите продуктите РИТЪРН

Как да намерите продуктите РИТЪРН

Ако в близкия магазин в Пловдив не намирате нашите продукти,
а желаете - позвънете на 032 64 22 86

Вкусен хляб РИТЪРНВкусен хляб РИТЪРН

Вкусен хляб РИТЪРН

Разнообразие от хлябове на хлебозавод Ритърн.

Великденски козунакВеликденски козунак

Великденски козунак

На Великден направихме най-дългия козунак.

Този хляб Ви стига!Този хляб Ви стига!

Този хляб Ви стига!

Хлебозавод Ритърн произвежда
висококачествени хлебни и тестени продукти.

С хляба организмът ви получава белтъчини, мазнини, въглехидрати, витамини, а също така минерални соли и вода

Хлябът е полезен, дори когато сме на диета

Знаете ли, че дори да сте на диета, е полезно от време на време да хапвате хляб? Защото с хляба организмът ви получава белтъчини, мазнини, въглехидрати, витамини, а също така минерални соли и вода.

Количеството на тези вещества варира в зависимост от вида хляб. Белтъчините на хляба имат незаменими аминокиселини, но сред тях има много малко лизин – една от най-важните за човека аминокиселини.

Затова в някои видове хляб се добавя обезмаслено мляко или извара. Тези продукти са богати на лизин. Затова е много полезно да се яде хляб с чаша топло прясно мляко. По този начин ще си набавите необходимите елементи, които липсват в хляба.

Що се отнася до целулозата, която се съдържа в повърхността на зърното, то колкото е по-изчистено зърното /такива са най-добрите сортове брашно/, толкова по-бяло е брашното и толкова по-малко целулоза има в него.

Хлябът е полезен, дори когато сме на диета
А точно целулозата играе важна роля в процеса на храносмилането и помага за по-бързото преминаване на храната през стомашно-чревния тракт. Трябва да знаете, че ако ядете само бял хляб, това може да ви докара лениви черва.

Съществува непотвърдена засега теория, че проблемите с апандисита възникват поради липса на целулоза в организма. Хлябът е богат на витамини от групата В. Много от нас обичат да хапват горещ хляб, без да знаят, че това не е никак полезно.

Тестените топки, които се образуват в стомаха ни, трудно се смилат. Добре е хлябът да се яде поне 4 часа, след като е изпечен. Хората, които имат проблеми със стомаха или черния дроб, по-добре да консумират вчерашен хляб или да го подсушат преди консумация.

Пшеничният хляб има по-голяма енергийна ценност, отколкото ръженият. Той трябва да се консумира в ограничени количества, а през зимата, когато няма чак толкова пресни плодове и зеленчуци, потреблението му трябва значително да се намали.

Ръженият хляб има по-висока биологична ценност, отколкото пшеничният. Той се усвоява малко по-трудно от организма и не се препоръчва на хора с повишена киселинност на стомаха, а също и на болни от язва.