РИТЪРН с международни изявиРИТЪРН с международни изяви

РИТЪРН с международни изяви

Направихме специална пита с флаговете на България и САЩ!

Как да намерите продуктите РИТЪРНКак да намерите продуктите РИТЪРН

Как да намерите продуктите РИТЪРН

Ако в близкия магазин в Пловдив не намирате нашите продукти,
а желаете - позвънете на 032 66 03 02

Вкусен хляб РИТЪРНВкусен хляб РИТЪРН

Вкусен хляб РИТЪРН

Разнообразие от хлябове на хлебозавод Ритърн.

Великденски козунакВеликденски козунак

Великденски козунак

Тази година, точно на Великден, направихме най-дългия козунак.

Този хляб Ви стига!Този хляб Ви стига!

Този хляб Ви стига!

Хлебозавод Ритърн произвежда
висококачествени хлебни и тестени продукти.

С хляба организмът ви получава белтъчини, мазнини, въглехидрати, витамини, а също така минерални соли и вода

Хлябът е полезен, дори когато сме на диета

Знаете ли, че дори да сте на диета, е полезно от време на време да хапвате хляб? Защото с хляба организмът ви получава белтъчини, мазнини, въглехидрати, витамини, а също така минерални соли и вода.

Количеството на тези вещества варира в зависимост от вида хляб. Белтъчините на хляба имат незаменими аминокиселини, но сред тях има много малко лизин – една от най-важните за човека аминокиселини.

Затова в някои видове хляб се добавя обезмаслено мляко или извара. Тези продукти са богати на лизин. Затова е много полезно да се яде хляб с чаша топло прясно мляко. По този начин ще си набавите необходимите елементи, които липсват в хляба.

Що се отнася до целулозата, която се съдържа в повърхността на зърното, то колкото е по-изчистено зърното /такива са най-добрите сортове брашно/, толкова по-бяло е брашното и толкова по-малко целулоза има в него.

Хлябът е полезен, дори когато сме на диета
А точно целулозата играе важна роля в процеса на храносмилането и помага за по-бързото преминаване на храната през стомашно-чревния тракт. Трябва да знаете, че ако ядете само бял хляб, това може да ви докара лениви черва.

Съществува непотвърдена засега теория, че проблемите с апандисита възникват поради липса на целулоза в организма. Хлябът е богат на витамини от групата В. Много от нас обичат да хапват горещ хляб, без да знаят, че това не е никак полезно.

Тестените топки, които се образуват в стомаха ни, трудно се смилат. Добре е хлябът да се яде поне 4 часа, след като е изпечен. Хората, които имат проблеми със стомаха или черния дроб, по-добре да консумират вчерашен хляб или да го подсушат преди консумация.

Пшеничният хляб има по-голяма енергийна ценност, отколкото ръженият. Той трябва да се консумира в ограничени количества, а през зимата, когато няма чак толкова пресни плодове и зеленчуци, потреблението му трябва значително да се намали.

Ръженият хляб има по-висока биологична ценност, отколкото пшеничният. Той се усвоява малко по-трудно от организма и не се препоръчва на хора с повишена киселинност на стомаха, а също и на болни от язва.